Urticarie

Urticaria este o afectiune frecvent intalnita, care se manifesta prin aparitia de papule (blande) eritematoase si pruriginoase la nivelul pielii si prin umflarea suprafetei respective. Urticaria poate aparea in orice zona a corpului, iar in cazul copiilor este de scurta durata.


DE CE ARE BEBELUSUL URTICARIE?


Printre cele mai intalnite cauze ale aparitiei urticariei se numara alergenii alimentari, precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV). Bebelusul poate suferi de urticarie si din alte motive, de exemplu, muscaturi sau intepaturi de insecte, medicamente sau latex. De asemenea, si infectiile pot cauza urticarie.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Urticaria este un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Aproximativ 30% dintre bebelusii cu APLV au urticaria ca simptom.



Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care considerati ca bebelusul dvs. are urticarie, este posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de urticarie si umflarea zonelor pielii) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.




Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.


In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share