NESTLÉ HEALTH SCIENCE: CONTRIBUIM LA DIAGNOSTICAREA SI GESTIONAREA ALERGIEI LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA
Alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) este una dintre cel mai frecvent intalnite alergii in randul sugarilor1 si de multe ori se manifesta prin simptome variate si nespecifice, iar astfel diagnosticarea este dificila. La Nestlé Health Science intelegem aceasta provocare si ne-am luat angajamentul de a oferi instrumente profesionale, solutii nutritionale si sprijin expertilor in domeniul nutritiei si sanatatii, pentru a facilita diagnosticarea la timp si gestionarea adecvata a APLV la sugari si la copii de varsta mica. De asemenea, oferim informatii, instrumente si sprijin parintilor, pentru a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste simptomele APLV.
Semne si simptome
Cele mai frecvente semne si simptome ale APLV, in special in primele luni de viata, sunt: plans inconsolabil, colici, iritatii la nivelul pielii, varsaturi, diaree si constipatie.
POATE FI APLV
Experti in domeniul sanatatii au creat instrumentul CoMiSS® de constientizare a simptomelor legate de alergia la laptele de vaca pentru a ajuta personalul medical sa recunoasca si sa asocieze semnele si simptomele nespecifice care pot indica APLV.
STABILIREA DIAGNOSTICULUI
Diagnosticarea APLV este dificila – medicii au la dispozitie putine teste pentru depistarea APLV. Cea mai eficienta metoda pentru diagnosticarea APLV este dieta de eliminare, care presupune inlaturarea proteinelor din laptele de vaca din dieta, urmata de provocarea alimentara.
GAMA NOASTRA PERSONALIZATA DE SOLUTII NUTRITIONALE
Nestlé Health Science are un portofoliu de produse nutritionale, special create pentru a indeplini nevoile sugarilor cu APLV. Formulele noastre contin toti nutrientii necesari pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea sanatoasa a sugarilor.
BIBLIOGRAFIE
- Koletzko S, et al. Diagnostic Approach and Management of Cow’s-Milk Protein Allergy in Infants and Children: ESPGHAN Gl Committee Practical Guidelines. JPGN 2012;55:221–9
NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copiii lor au alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.
Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic
Personal medical si farmaceutic?